Oreo Dream Cake - oppskrift (roonjas)Oreo Dream Cake - oppskrift


Fikk en kommentar fra Benedicte i forrige innlegg om jeg kunne legge utpå oppskrift fra denne kaken:Så her kommer den: (oppskriften er forresten nok en gang fra passionforbaking.com)

Til bunnen trenger du :

- 2 pk oreo-kjeks eller Dots

- 100 g smeltet smør

Ha kjeksene i en plastikkpose og knyt den godt sammen. Knus dem med en hammer og hell de deretter i en bakebolle. Bland det godt med smeltet smør. Ha det i en rund kakeform og trykk det godt ned. Pass på at det dekker hele bunnen. Sett det i kjøleskapet i 20 minutter.

Så til sjokoladekremen :

- 200 g kokesjokolade

- 1,5 dl melis

- 100 g smør

- 2 ss kald sterk sjokoladelikør ( du kan bruke oboy/kakao)

Smelt sjokoladen i mikroen i intervaller på 15 sek om gangen. Det vil si at du varmer i 15 sek og venter 15 sek før du varmer den igjen. Gjør det helt til den er smeltet. Hell mykt smør og melis i en mikserbolle og miks dette godt sammen til du får en luftig konsistens. Tilsett den smeltede sjokoladen og miks det godt sammen. Det er viktig at du mikser en stund til kremen blir luftig. Tilsett oboyen/kakaoen og miks til det blir ordentlig sjokoladekrem. Dekk oreo-bunnen med sjokoladekremen.

Plasser 7 oreos/dots i en sirkel på midten av kaken. 

Nå trenger du sjokolademusse! Kjøp gjerne en ferdigpakke fra freia og følg oppskriften på den. Når den er ferdig blandet legger du i samme sirkel over oreosene/dotsene.

Også er det det hvite fyllet:

- 250 g philadelphiaost

- 2,5 dl kremfløte

- 200 g smeltet hvit sjokolade

- 200 g melis

- 1 ts vanilje extract

- 4 plater gelatin

- 1 pk oreo-kjeks

Nå skal den hvite sjokoladen i 30 sekunders intervaller. Det pleier å ta bare 1 minutt. Hell sjokoladen i en bolle sammen med philadelphiaosten og miks det godt sammen i cirka 5 min. Tilsett så 200 g melis og miks godt sammen. Bløt gelatinplatene i litt kaldt vann og løs det opp i litt varmt vann og tilsett det i røren. Visp kremfløten til krem og tilsett det i røren. Miks godt sammen.

Tilsett vanilje extracten og rør sammen. Fordel røren likt på to boller og tilsett oreosene/dotsene i den ene røren.  Hell røren med oreos/dots i midten av ringen på kaken og deretter rundt ringen. Hell så den andre bollen med røre over det igjen. Sett kaken kaldt i kjøleskapet i minst 6 timer før servering. Da kan du pynte med hva du vil. Jeg brukte mini-marhsmallows og dots.All credit for denne herlige kaken går til passionforbaking.com!

Kaken var himmelsk god, og jeg anbefaler alle å prøve den.

- Har du smakt denne kaken?kommentarer til "Oreo Dream Cake - oppskrift"

elenab

21.apr.2011 kl.20:14

Nei, har ikke smakt den, men den så goood ut!
nei, men vil :D

Benedicte

21.apr.2011 kl.23:59

den SKAL jeg bake snart :P


legg igjen en kommentar...

DITT NAVN: Ronja


OM MEG: Er en jente på 14 år som heter Ronja. Bor i Bergen og danser og er med venner på fritiden..

KATEGORIER:

ARKIV:


bloglovindesign by mne
hits